به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، حضرت آيتالله جعفر سبحاني از مراجع تقليد، در نوزدهمين روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسيري خود در مدرسه حجتيه قم، در ادامه تفسير سوره «البينة»، با بيان اينکه آيه نخست و سوم اين سوره با هم سازگاري ندارند، گفت: آيه نخست مشرکان و اهل کتاب را در ضلالت ميداند تا زماني که پيامبر اکرم(ص) آمد و آنها را از گمراهي خارج کرد.
اين مرجع تقليد ادامه داد: اما در آيه سوم اين گونه است که با وجود آمدن بينه و هدايتهاي الهي باز هم در همان مسير گمراهي باقي ماندند.
حضرت آيتالله سبحاني با بيان اينکه زمخشري براي حل اين تناقض آيه نخست را از زبان مشرکان و اهل کتاب گرفته و آيه سوم را قول خداوند، ابراز کرد: اين پاسخ مورد قبول نيست چون هر دو قول خداوند هستند و نميتوان در آيه نخست خدا را حاکي قول مشرکان و اهل کتاب در نظر گرفت.
اين مفسر برجسته قرآن به جواب شهيد مطهري در اين باره اشاره کرد و گفت: «مِن» در آيه نخست بيانيه نيست بلکه تبعيضيه است، يعني همه اهل کتاب و مشرکان بعد از آمدن بينيه هدايت نشدند بلکه برخي از آنها ايمان آوردند.
وي در پاسخ به اين پرسش که چرا بعد از آمدن پيامبر اکرم(ص) همه ايمان نياوردند و برخي در گمراهي ماندند، خاطرنشان کرد: اين يک سنت بشري است که همه طالب هدايت نيستند، برخي به دنبال فطرت ميروند و هدايت ميشوند و برخي بر همان روش پدران خود باقي مي مانند.
اين مرجع تقليد با شاره به دو بينهاي که در اين سوره آمده است، ابراز کرد: مراد از بينه نخست پيامبر اکرم(ص) و بينه دوم همه انبيا الهي است، بشر قبل از آمدن انبيا در امور دنيوي اختلاف داشتند و بعد از آمدن ايشان در امور ديني اختلاف پيدا کردند.
حضرت آيتالله سبحاني افزود: بشر بعد از آمدن انبيان الهي راههاي مختلفي را در پيش گرفتند و به سوي باطل حرکت کردند مگر کساني که خدا را عبادت کردند و از عبادت بتها و شرک دوري جستند.
اين مرجع تقليد در ادامه با اشاره به کشتار مردم در جنگ جهاني اول و دوم، اين اعمال را به خاطر سلطه طلبي ظالمان دانست و گفت: در اين جنگها مسيحي، مسيحي را ميکشت تا سلطنت خود را توسعه دهد، کساني که براي قدرت طلبي مردم را ميکشند بدترين مردم هستند و آتشي که در دنيا مشتعل کردهاند به آخرت آنها منتقل ميشود.
حضرت آيتالله سبحاني ربوده شدن زائران ايراني در سوريه به دست دشمنان و گروه هاي تروريستي را محکوم کرد و اظهار داشت: جايي که بايد امنيت در آن حکم فرما باشد زائران ايراني را ميربايند؛ آنها انتقام خود از مسلمانان را اين گونه ميگيرند و مصداق شرّ البرية هستند.